تحقیقات بر روی افرادی با تنوع قومی به شناسایی مناطق ژنومی بیشتر مرتبط به دیابت کمک می کند
31مه 2021 - با بررسی شرکت کنندگانی از اقوام مختلف(نه تنها اروپایی)، یک مطالعه ی ژنتیکی در مقیاس وسیع، مناطق بیشتری از ژنوم را که با صفات مربوط به دیابت نوع 2 ارتباط دارد، شناسایی کرده است.
همکاری بین المللیMAGIC ، متشکل از بیش از 400 دانشگاه در جهان، یک متاآنالیز ارتباط ژنومی گسترده را به رهبری دانشگاه اکستر انجام داد. یافته های آنها که اکنون در Nature Genetics منتشر شده است، نشان می دهد که گسترش تحقیقات بر روی افرادی با اجداد و قومیتهای مختلف نتایج بیشتر و بهتری را ارائه می دهد، که در نهایت به نفع مراقبت جهانی از بیماران است.
تاکنون، تقریباً 87 درصد تحقیقات ژنومی از این نوع، بر روی شرکت کنندگان اروپایی انجام شده است. این بدان معناست که اجرای یافته های این تحقیقات به طور مطلوب به نفع افرادی از نژاد غیر اروپایی نخواهد بود.
این تیم داده ها را در طیف وسیعی از گروه ها مورد تجزیه و تحلیل قرار داد، از جمله داده های بیش از 280،000 فرد بدون دیابت را بررسی نمود. محققان صفات گلایسمی را که برای تشخیص دیابت و کنترل سطح قند و انسولین در خون استفاده می شود، بررسی کردند.
محققان 30 درصد از کل گروه را بهافرادی با منشاآسیای شرقی، اسپانیایی تبار، آمریکایی-آفریقایی، آسیای جنوبی و صحرای جنوبی آفریقا اختصاص دادند. با این کار، آنها 24 مکان یا منطقه دیگر از ژنوم را که به صفات قند خون مرتبط بودند، کشف کردند.
پروفسور Inês Barroso، از دانشگاه اکستر، که این تحقیق را رهبری کرد، گفت: دیابت نوع 2 یک چالش فزاینده ی جهانی برای سلامتی، با بیشترین نرخ افزایش مبتلایان در خارج از اروپا است. در حالی که بسیاری از عوامل ژنتیکی در بین كشورها و فرهنگهای مختلف مشترک هستند، تحقیقات ما می گوید كه آنها در برخی جهات با هم متفاوت هستند، كه باید آنها را درک کنیم. این کار برای اطمینان از ارائه ی رویكرد دارویی دقیقی برای دیابت كه درمان و مراقبت از همه را بطور بهینه ممکن سازد، بسیار حیاتی است.
نویسنده اول این مقاله، دکتر Ji Chen از دانشگاه اکستر، گفت: ما 24 منطقه دیگر از ژنوم را با وارد کردن گروه هایی که از نظر قومی متنوع تر بودند، کشف کردیم، اگر ما کار خود را به افرادی با نژاد اروپایی محدود می کردیم این مناطق جدید کشف نمی شدند. فراتر از استدلال های اخلاقی برای اطمینان از انعکاس تحقیقات در مورد جمعیتهای جهانی، کار ما نشان می دهد که این روش نتایج بهتری ایجاد می کند.
محققان دریافتند که اگرچه برخی از مکان ها در همه ی اجداد شناسایی نشده اند، اما برای به دست آوردن اطلاعات مربوط به صفت گلایسمی در آن نژادها مفید هستند. کاساندرا اسپراکلن، استادیار دانشگاه ماساچوست-آمهرست و یکی از نویسندگان این مقاله، گفت: یافته های ما مهم است زیرا ما در حال حرکت به سمت استفاده از نمرات ژنتیکی برای ارزیابی خطر ابتلای هر فرد به دیابت هستیم. ما می دانیم که نمراتی که منحصرا بر اساس تحقیق بر روی افرادی از یک اصل و نسب بدست آمده اند، برای افرادی از نژاد متفاوت خوب کار نمی کنند. این مهم است زیرا مراقبت های بهداشتی به طور فزاینده ای به سمت رویکرد دقیق تر و فردگرایانه پیش می رود. عدم محاسبه تنوع ژنتیکی با توجه به اصل و نسب، توانایی ما در تشخیص دقیق دیابت را تحت تأثیر قرار می دهد.
منبع:
https://www.sciencedaily.com/releases/2021/05/210531120939.htm